Leven en wonen

Het liefste zijn we als mens zo zelfstandig mogelijk. Van jongs af aan hebben we voor onszelf en voor anderen gezorgd en weten we ons vrijelijk te bewegen in de wereld en bij ons thuis. Als dan blijkt dat u door lichamelijke ongemakken wat minder mobiel wordt of toch wat beperkter wordt in uw bewegingsvrijheid, dan levert dit vaak frustratie en soms ook schaamte op. Liever maken we niet wereldkundig ergens moeite mee te hebben, maar verdoezelen we dit voor de buitenwereld.
 

Weer doen wat u gewend was

Die schaamte is echter helemaal niet nodig. Er zijn heel veel hulpmiddelen in omloop die ervoor kunnen zorgen dat u nog steeds kunt doen wat u vroeger gewend was om te doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een grijper die het makkelijker maakt dingen op te pakken als u niet goed meer kunt bukken. Of wandsteunen in de badkamer om u aan vast te houden bij het afdrogen en een steun om u te helpen om van het toilet gebruik te maken. Kleine oplossingen die het leven makkelijker maken.
 

Hulp in huis

Zo krijgt u als het ware “hulp in huis” bij al die vanzelfsprekende dingen waar u eigenlijk geen hulp bij wilt vragen voor zolang dat nog kan. Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn? Kijk dan hieronder bij onze verschillende hulpmiddelen. Contact opnemen kan natuurlijk ook, wij helpen u graag de oplossing vinden voor uw vraagstuk. Dan zorgen we er samen voor dat u langer zelfstandig bent en blijft.